Limfna drenaža

 

LIMFNA DRENAŽA je masoterapijska tehnika koja putem specifičnih manuelnih pokreta, stimulira i potpomaže drenažu limfe u slučajevima usporene cirkulacije, edema i zastoja sa velikim doprinosom u rješavanju neestetskih pojava, a osobito kod edematoznog celulita. A ujedno efikasno intervenira djelujući na resorpciju međustaničnih tekućina što iz svega toga rezultira poboljšanje cirkulatornih uvjeta i rasterečenje srca.

Limfna cirkulacija postaje reducirana kada se štetni produkti i otpadci nagomilaju uslijed usporenog i nepravilnog rada limfnog sustava, tada dolazi do nakupljnja tekućina u međustaničnim prostorima, limfa postaje ljepljiva i vrši, na tkiva i nervne završetke, pritisak koji uzrokuje bol, osjećaj umora, edema i tromosti udova.

Važno je napomenuti da zadržavanje tekućine i loš tok limfe dovodi i do neestetskih pojava; opuštenog tkiva, edematoznog celulita i intoksikacije organizma individue.

Da bi što uspješnije djelovali, osim primjene manualnih tehnika,važna je i primjena aparata (pressoterapija) i dobrih kozmetičkih preparata,naravno samo kao nastavak ručne drenaže.


APARAT GREEN PRESS-koristi se kod loše prokrvljenosti tkiva, posebno nogu,stražnjice i trbuha. Predugo sjedenje, uz premalo gibanja,prekomjerna tjelesna težina i nepravilna prehrana predstavljaju opterečenje za organizam (posljedica suvremenog načina života i neprestani stresovi). Dolazi do nakupljanja otpadnih produkata metabolizma koji podražuju tkiva i uzrokuju njegove promjene u manje kvalitetno vezivo.

Pomoću manžeta i odgovarajućeg tlaka u komorama manžeta, aparat imitira rad ruku,odnosno radi drenažu.

Preporuča se osobama koje imaju problema sa celulitom (svih stupnjeva),protokom limfe i dr.,a i za održavanje tkiva.